Založ si blog

Konečne sa niečo pohlo a je to pozitívne

Cez víkend by mali zakázať správy o tragédiách a nešťastiach…človek by si mal aspoň na chvíľu oddýchnuť – lebo veď má osobné voľno. Nezaslúži si po celotýždennom makaní znovu a znovu počúvať a čítať o katastrofách a tragédiách….

a preto hlásim, že sa konečne niečo pohlo a je to pozitívne:

V bolívarskej republike Venezuela konečne už zavládne pokoj. Po voľbách do ústavodarného zhromaždenia sa tvorí ľudový parlament, ktorý neviem prečo, ale pripomína mi našu čs.históriu ľudovodemokratického prechodu na socializmus parlamentnou cestou.  A opozícia proti „chavézovcom“ si zaslúži tú situáciu. Lebo od smrti Huga Chavéza sa nedokázala táto tzv.demokratická opozícia dohodnúť s jeho následníkom Nikolasom Madurom, ktorý je prezidentom Venezuely, na hospodárskych a sociálnych opatreniach pre riešenie krízy vyvolanej “zvonka” podstatným znížením cien vyvážanej ropy, ba naopak nielenže odsabotovala akékoľvek snahy ľavicovej vlády kompenzovať hospodárske straty z podstatne znížených príjmov z ropy a blokovala každé legislatívne opatrenie na zastavenie špekulácií a podvodného podnikania s dovážaným tovarom a napomáhala zvyšovaniu inflácie tým, že právne nezabránila tvorbe špekulatívnych dvojitých ziskov priekupníkom, ktorí nakupovali a importovali tovar zo zahraničia v úradnom kurze dolára a potom predávala tento tovar na čiernom trhu samozrejme v inom, veksláckom kurze dolára a tým ruinovala zásobovanie obyvateľstva i  devízové rezervy republiky. Nuž ak teda opozícia odsabotovala legislatívne úsilie o zavedenie prídelov na potraviny a vyvolávala protesty a provokovala pouličné nepokoje v mestách, iné si ani nezaslúžila. Potom sa  tí socialisti vo Venezuele asi rozhodli správne: Rozpustili nefunkčný parlament tvorený prevažne pravicovými právnikmi a tzv.demokratmi a vyhlásili voľby do nového ústavodárneho zhromaždenia, v ktorom získali väčšinu.  Západ tomu vraj nerozumie, ako je to možné, keď toľko ľudí v uliciach predsa protestuje – my vieme svoje, aká je demokracia dnes – našinec by tomu mal rozumieť, pretože aj u nás sa napríklad do Europarlamentu dostane ten politik, ktorého zvolí početne viac ľudí, napríklad všetci strýkovia a bratanci….a potom sa zorganizuje mohutný desaťtisícový dav proti vláde za účelom jej destabilizácie…

Madurovci jednoducho zistili, že DEMOKRACIA sa tu používala  opozíciou ako zámienka pre poškodzovanie záujmov ľudu a preto zvolili BOJ. Politický boj…a to je predsa fér, či nie?

Migračná vlna v Taliansku sa stenšuje a to vďaka nasadeniu talianských vojnových lodí.

Ak sa mesiace a mesiace nerobí nič voči prílivu nelegálnych narušiteľov hraníc Schengenského priestoru cez talianske brehy a to napriek jasným dôkazom, že celú imigračnú vlnu umelo vytvárajú priekupníci a pašeráci s ľuďmi a drzo priam verejne na tom zarábajú. potom sa talianska vláda rozhodla správne, ak už nečaká “demokraticky” na pomalosť a možno zámer EÚ dovážať imigrantov do Európy a nasadzuje vojnové lode proti pašeráckym lodiam a proti záchranárom drzo preberajúcim  od pašerákov nelegálnych narušiteľov hraníc EÚ už takmer na líbyjskom brehu…a preto Taliansko zvolilo BOJ. Obranný boj proti prílivu nelegálnych narušiteľov hraníc…veď nakoniec,  jedna predsednícka krajina v EÚ strieda druhú (po Slovensku Malta, po Malte Estónsko) a žiadne vojenské či policajné opatrenia na ochranu hraníc EÚ sa nedejú,

Na Slovensku rastie ľudové povedomie o ekonomike štátu a ľudia začínajú hľadať príčiny, prečo je tomu tak, že máme najvyšší rast v Európskej únii, ale nemáme žiadne opatrenia na rýchly rast príjmov obyvateľstva, i keď vyrábame milión tristotisíc áut ročne… bolo to v novinách, že a už všetci na Slovensku vieme, že náš štátny ročný rozpočet nie je vyšší ako 90 miliárd EUR , ale ročne sa pritom vyvezie 200 miliárd EUR ( posledný taký údaj z roku 2013) a to vysoko prekonáva rozpočet republiky. Otázka: ak sa to tu zhodnotilo, prečo to nevošlo do štátneho rozpočtu? Prečo to „odpláva“ von do sveta a nemajú z toho nič nielen zamestnanci, ale ani dôchodcovia a deti a zdravotne postihnutí?

Pôvodne som písal, že by asi mala verejnosť alebo jej  zástupcovia zahájiť boj proti okrádaniu Slovenskej republiky zahraničnými investormi, pretože pri uzákonení voľného pohybu kapitálu a teda i financií v EÚ “demokracia” akosi nefunguje, ak odliv kapitálu je väčší ako celý štátny rozpočet ročne. Ale ten článok, i keď ho „milosrdne“ ponechali na blogu, mi ešte po polnoci vyradili – takže ho našiel iba kto veľmi hľadal.

Asi tam vadilo to extrémne slovíčko boj. Toto je oveľa pozitívnejšia verzia – a čo myslíte, bude poľnohospodár extrémistom, ak bude hlásať boj proti suchu?   

Dozvedel som sa, že odtekajú „iba“ dve miliardy EUR ročne. Možno tých 200 miliárd bolo za 20 rokov od zahájenia podpory cudzím investorom, neviem… i tak – viete si predstaviť v minciach, koľko je to, tých 2.000.000.000,00 Eur?

Naša vďaka Geremu tlmočená Salvinim: Nech sa stane vzorom všetkým čo chcú pomôcť

12.08.2019

Človek predsa len cíti humanizmus v duši, najmä v kresťanskej Európe. Dlho sme boli manipulovaní a vydieraní práve poukazom na naše svedomie. Ale zmenilo sa to v nedeľu 11.augusta 2019 a svet odteraz už bude iný: MY SAMI MÁME MÁLO. To je prvý zákon, ktorý môžeme v sebe schváliť bez toho, že by sme sa previnili vlastnému svedomiu. Nemyslím len nás Slovákov, myslím [...]

Feťáci chcú do vlády, mafiáni sú už v nej, úžerníci zakladajú strany. ..

08.08.2019

Bože čo sa to deje na tom mojom milom rodnom Slovensku? Nečudujem sa že sme všetci čo sme mali rozum ušli, emigrovali… ale tu už ide o náš pocit domoviny…alebo ho už nemáme? Pred tridsiatimi rokmi sme nadávali na komunistov…nuž, mali svoju ideológiu a boli medzi nimi kariéristi, alebo hlboko veriaci v komunizmus…. Ale toto tu? Čo to tu je? Srbi museli [...]

Len rezignovaný povzdych: A mňa prečo nevezmú? !! !

21.07.2019

Demagógia masmédií hlavného prúdu a pravicových politikov: Stotisíc miest je voľných, Srbom plat 500 eur stačí EKONOMIKA „V priemyselne rozvinutých častiach Slovenska čoraz viac podnikov nevie pokryť rastúce zákazky bez pracovníkov zo Srbska a z Ukrajiny.“ NIE JE TO PRAVDA! PODNIKY BY RADY ZAMESTNALI A NAŠINCI BY RADI PRACOVALI: Ale nemajú ako o sebe vedieť. [...]

Záskalie, Jaskyňa, Veľký Manín, mReportér

Krásna prírodná scenéria na Považí ponúka pohľad na nezaplatenie. Slováci, máme byť na čo pyšní

18.04.2024 05:00

Zábery z nádhernej slovenskej prírody zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 189450x
Priemerná čítanosť článkov: 2828x

Autor blogu

Kategórie