Založ si blog

Stačí poriadne pridať na výplatách, chalani!

Neskutočne sa bavím na tých starostiach „kapitánov priemyslu“ a „služobníkov slovenského ľudu“, teda na vláde a premiérovi Ficovi….vraj :„Za najväčšiu výzvu tohto roku považujem nedostatok pracovnej sily. Ak sme absolvovali na konci roka 2017 celý rad stretnutí s profesijnými organizáciami alebo so zástupcami rôznych typov priemyslu, tak všade rezonovala tá istá otázka: Čo urobíme spoločne, aby sme našli na trhu na Slovensku ešte nejakú časť pracovnej sily, ktorá je dnes nezamestnaná a ktorú by sme vedeli zaradiť do pracovnej činnosti, alebo potom aké iné opatrenia je vláda SR v spolupráci so zamestnávateľmi ochotná urobiť,“ povedal premiér Slovenskej republiky a predseda Sociálnej demokracie „Smer“ Robert Fico…nuž, tak nech sa opýta ľudu slovenského, čo EŠTE TREBA urobiť. Každý mu odpovie: Tak zvýšte platy – a to poriadne!!!! Splňte Dzurindov nedodržaný sľub „o dvojnásobných platoch“…veď len a len preto sme liezli do Európskej únie a do Eurozóny, aby sa nám platy vyrovnali s takým Rakúskom či Nemeckom….

Nuž ale to by museli mzdy stúpnuť i na viac ako dvojnásobok.

Dovtedy netrepte hlúposti pán premiér: našinci kto môže uteká pracovať „na Západ“, áno , stále je to Západ kam utekáme za prácou, a ak tu budú obsadzovať miesta cudzinci iba preto, že doma nezarobia ani tých 300 Eur za mesiac a u nás „pohodlne“ odložia výplatu a pošlú ju ženám domov, potom sme sa zaradili – už sme naozaj kolóniou a do 30 rokov nás ako obyvateľov vymenia tí, čo prichádzajú…na rozdiel od toho, Slovákov bude veľa v Čechách, ale enklávy Slovákov budú po celom svete – len doma nebudeme…lebo nie je iba nespokojnosť so samotnými platmi, ale i s tým, aká buzerácia je na pracoviskách, aké perspektívy majú zamestnané pokladníčky v obchodných sieťach (ak ich zamenia tohto roku automaty vo väčšine predajní) a aké perspektívy majú všetci, ktorých naženiete do montovní tohto roka (lebo automaty budú do 24 mesiacov i tam)

A potom? Potom vymeníme my vás, pán premiér a predseda, ale i vás, páni vlastníci…ved to bude vo volebnom roku 2020!

Naša vďaka Geremu tlmočená Salvinim: Nech sa stane vzorom všetkým čo chcú pomôcť

12.08.2019

Človek predsa len cíti humanizmus v duši, najmä v kresťanskej Európe. Dlho sme boli manipulovaní a vydieraní práve poukazom na naše svedomie. Ale zmenilo sa to v nedeľu 11.augusta 2019 a svet odteraz už bude iný: MY SAMI MÁME MÁLO. To je prvý zákon, ktorý môžeme v sebe schváliť bez toho, že by sme sa previnili vlastnému svedomiu. Nemyslím len nás Slovákov, myslím [...]

Feťáci chcú do vlády, mafiáni sú už v nej, úžerníci zakladajú strany. ..

08.08.2019

Bože čo sa to deje na tom mojom milom rodnom Slovensku? Nečudujem sa že sme všetci čo sme mali rozum ušli, emigrovali… ale tu už ide o náš pocit domoviny…alebo ho už nemáme? Pred tridsiatimi rokmi sme nadávali na komunistov…nuž, mali svoju ideológiu a boli medzi nimi kariéristi, alebo hlboko veriaci v komunizmus…. Ale toto tu? Čo to tu je? Srbi museli [...]

Len rezignovaný povzdych: A mňa prečo nevezmú? !! !

21.07.2019

Demagógia masmédií hlavného prúdu a pravicových politikov: Stotisíc miest je voľných, Srbom plat 500 eur stačí EKONOMIKA „V priemyselne rozvinutých častiach Slovenska čoraz viac podnikov nevie pokryť rastúce zákazky bez pracovníkov zo Srbska a z Ukrajiny.“ NIE JE TO PRAVDA! PODNIKY BY RADY ZAMESTNALI A NAŠINCI BY RADI PRACOVALI: Ale nemajú ako o sebe vedieť. [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 189564x
Priemerná čítanosť článkov: 2829x

Autor blogu

Kategórie