Založ si blog

Babylonské slovenské zmätenie, alebo len ideologický zmätok?

A je to tu – nedoštudovanie vlastnej histórie sa dnes už prejavuje v politike, v masmédiách, všade kde sa dá pojmami spôsobiť zmätok ako z legiend o Babylonskom zmätení jazykov….

Lebo čo je „verejné“? Asi to, na čo sa všetci skladáme a čo máme právo používať ako verejnosť. ČO JE POTOM „ŠTÁTNE“? Nie náhodou tiež „to, na čo sa všetci skladáme“ (napríklad pomocou daní do štátneho rozpočtu a odvodov do fondov poisťovní a iných verejných ustanovizní) a „čo máme právo používať ako verejnosť“? Vlastne v prípade „verejnej televízie“ je to povinnosť definovaná zo zákona – keďže to musíte zo zákona platiť ako „zástrčkové“ – máte elektrinu, máte i zákonnú povinnosť, (ešte že nik nekontroluje, koľko hodín denne a aké relácie sledujete na programoch RTVS….)

A – čo je potom „súkromné“? Ak odvádzate povinný odvod ako zdravotné poistenie do účtov súkromnej akciovej spoločnosti založenej a podnikajúcej za účelom zisku a „oni – tie a.s. zdravotné poisťovne“, potom platia za vás lekárov a sestričky a lieky a lekárske ošetrenia i zákroky. TO čo je?

Nečudo, že nastal zmätok pojmov ako v prípade Babylonu: aha tie masmediálne vysvetlenia:

….“Nápad zoštátniť verejnoprávnu televíziu však nie je nový (SNS iba oprášila myšlienku SaS), a treba rovno povedať, že ani dobrý. Ak chce SNS vlastnú televíziu, tak nech si ju založí, nik jej v tom nebude brániť, napokon jedna taká im už pomohla „vyrobiť“ predsedu…..Hoci v Európe existujú výnimky (Belgicko, Holandsko), RTVS financovaná iba zo štátneho rozpočtu by pre politikov bola príliš veľkým pokušením. Už len tým, že jej riaditeľa volia poslanci, je táto funkcia spolitizovaná až príliš….

nuž a mne sa zdá, že kľúč k pochopeniu už je jasný: je to ideologické a stranícke chápanie „rozdielov“ medzi verejným, štátnym a súkromným: Ak chce niekto (SNS) zo štátneho rozpočtu RTVS, nech si založí „súkromnú“ TV a neotravuje vraj. Ak „naši“ majú teraz RTVS, tak je „verejná, verejnoprávna“….ak ju bude mať Sulík, zas to bude o tom, že mu ju radšej „zoštátnime“ ked sa dostaneme k moci…aj aj aj, už je zle na Slovensku, ak nevieme definovať vlastníctvo na štátne, súkromné a obecné.  Ale iba na verejné a neverjné – a to podľa vlastnej ideológie a straníckej príslušnosti….

Naša vďaka Geremu tlmočená Salvinim: Nech sa stane vzorom všetkým čo chcú pomôcť

12.08.2019

Človek predsa len cíti humanizmus v duši, najmä v kresťanskej Európe. Dlho sme boli manipulovaní a vydieraní práve poukazom na naše svedomie. Ale zmenilo sa to v nedeľu 11.augusta 2019 a svet odteraz už bude iný: MY SAMI MÁME MÁLO. To je prvý zákon, ktorý môžeme v sebe schváliť bez toho, že by sme sa previnili vlastnému svedomiu. Nemyslím len nás Slovákov, myslím [...]

Feťáci chcú do vlády, mafiáni sú už v nej, úžerníci zakladajú strany. ..

08.08.2019

Bože čo sa to deje na tom mojom milom rodnom Slovensku? Nečudujem sa že sme všetci čo sme mali rozum ušli, emigrovali… ale tu už ide o náš pocit domoviny…alebo ho už nemáme? Pred tridsiatimi rokmi sme nadávali na komunistov…nuž, mali svoju ideológiu a boli medzi nimi kariéristi, alebo hlboko veriaci v komunizmus…. Ale toto tu? Čo to tu je? Srbi museli [...]

Len rezignovaný povzdych: A mňa prečo nevezmú? !! !

21.07.2019

Demagógia masmédií hlavného prúdu a pravicových politikov: Stotisíc miest je voľných, Srbom plat 500 eur stačí EKONOMIKA „V priemyselne rozvinutých častiach Slovenska čoraz viac podnikov nevie pokryť rastúce zákazky bez pracovníkov zo Srbska a z Ukrajiny.“ NIE JE TO PRAVDA! PODNIKY BY RADY ZAMESTNALI A NAŠINCI BY RADI PRACOVALI: Ale nemajú ako o sebe vedieť. [...]

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 189729x
Priemerná čítanosť článkov: 2832x

Autor blogu

Kategórie