Ukrajina je už od Majdanu vo vojnovom stave, neviete?

27. novembra 2018, asimo, Nezaradené

Vojnové lode Ukrajiny smerovali  teraz do prístavu Mariupol, čo je mesto v Doneckej oblastii obsadené prápormi  AZOV ešte v 2016 a je na frontovej línii občianskej vojny vnútri Ukrajiny. Západ ako sklerotik stále tvrdí, že „teraz“ je agresia – ale koľko ráz už od  2014 odtiaľ ukrajinské sily vytláčali povstalcov a naopak? Respektíve, ak by nebolo prímerie, asi by dávno patril Mariupol Doneckej ľudovej republike.

Stanné právo je na Ukrajine od streľby snajperov do davu na námestí Majdan v Kyjeve, nakoniec vojnový stav je tiež už roky, tisíce ukrajinských mužov zmrzačených, množstvo podnikov a poľnohospodárstvo znivočené…všade vojaci a vojnová mašinéria – tomu sa hovorí ako? V máji 2014 sa konal pogrom na proruských občanoch v Odese, desiatky z nich upálených, Krym sa odtrhol a Donecká a Luhanská republiky sa bránia – a to je čo ak nie vojnový stav?

Porošenkovi ohromne vyhovuje vyhlásenie vojnového stavu: veď už má prázdnu kasu a vojnové rekvirácie azda pomôžu – zoberú auto, zaberú budovy, zrekvirujú čo sa dá….a hlavne : konečne oficiálne pustia „amerických ochrancov“ …

nie, nebojte sa, občania Slovenska, to len jedna krajina na východ od nás totálne padá, rúca sa ekonomicky a vtedy treba vždy vyhlásiť vojnu: …alebo aspoň zviesť na vojnový stav tú biedu, ktorá za tých pár rokov na Ukrajine vznikla….