Založ si blog

Akým nástrojom spoločnosti sú vlastne VÍZA voči cudzozemcom?

Víza voči obyvateľom Ukrajiny vcelku teda nevolení i volení komisári a „zástupcovia ľudu“ v Bruseli zrušili. Bárs nech do Bruselu či Belgicka. Ale prečo rozhodujú za nás, za slovenskú spoločnosť?  Vari tu bol k tomu nejaký plebiscit?! Vari nás dostatočne nevarujú tí, čo sa sem prišli liečiť zo zranení občianskej vojny, ktorá tam prebieha, či tí, ktorí stratili domov a naši poslanci ich ubytovali v lete raz na Zemplínskej Šírave, raz na Píle Častej Papierničke?

Teda nič v zlom, trpiacim treba pomôcť, lenže ako rozoznáte v tom národe ukrajinskom, kto pred rokom ešte hajloval na Majdane a kto pálil zaživa 2.mája 2014 ľudí ruskyhovoriacich v Odese, a kto je obeťou nezamestnanosti či nevyplácania štátnych dávok na Ukrajine? Lebo ono je to tak, migrantskú vlnu z arabských a afrických krajín niektorí vítali, až kým napríklad v Nemecku, v Paríži, v Bruseli samostnom, ale i inde, nenarobili „nezodpovední jednici“ paseku… voči krajínám, kde je napríklad občianska vojna, sa dá chrániť práve dokonalou previerkou kto-je-kto a teda vízami…nakoniec, ako keby pri vstupe na pôdu Spojených štátov amerických aj pre nás, tak demokratickú krajinu, víza neexistovali…ale existujú a u nás žiadna občianska vojna neprebehla…veď my sme sa s bratmi Čechmi pekne mierovo rozdelili, pamätáte, ešte v roku 1993?

Aký nástroj pre spoločnosť sú vlastne víza? Neboli oni práve preto nástrojom pre obmedzenie pohybu cudzincov, ak sme nepojali voči inej spoločnosti dôveru a chceli si preveriť, či daný jedinec je ok, jeho ciele a úmysly pobytu v našej vlasti sú čisté a nestranné?

A tu? Vietnam vraj zaviedol opäť pre Slovenskú republiku (a asi i pre iné európske krajiny) vízovú povinnosť. Nečudujem sa im – pre nich je Európa taká vzdialená exotická krajina, kde za hranicami v podobnom meste ako Žilina v kultúrnom dome odborov za živa upaľujú nespokojných občanov s novou vládou…len nám to nevadí?

ozaj nevadí?!…. OZAJ NEVADÍ?!

a tak len z tlačeného textu Pravdy, Pravda, bývalý „orgán tlače“, má dodnes pravdu:

“ Uvoľnenie cestovného režimu bude platiť podľa všetkého od leta. Ukrajinci k vstupu do schengenského priestoru budú potrebovať biometrický pas a ich pobyt v priebehu 180 dní nesmie presiahnuť 90 dní.

„Nejde len o to, že ukrajinský občan môže navštíviť EÚ na celých 90 dní bez víz, ale vízová liberalizácia má predovšetkým zásadný symbolický význam: Ukrajina patrí do Európy. Nebola zabudnutá,“ uviedol po hlasovaní český europoslanec za TOP 09 Jaromír Štětina.

Pre zrušenie víz zdvihlo ruku 521 poslancov, proti ich bolo 75 a 36 sa hlasovania zdržalo.

Ukrajinci nebudú potrebovať víza, ak prídu z podnikateľských, turistických či rodinných dôvodov.“

 

nuž,ten symbolický význam, to ma ukľúdnilo… najbližšie ak ma syn požiada, že nech na noc ubytujem kamaráda, čo zastrelil pred rokom niekoho, ale „skutok sa nestal“ podľa právnika,  tak ho „symbolicky“ na jednu noc ubytujem…ale verte, spať ja nebudem – až kým bezvízový cudzunec zas neodíde…A VY?

len P.S. odkaz komentátorovi Pupúššškovi:

hm, ak veríš, že“…v Donbase neprebieha Občianska, ale Rusko-Ukrajinská vojna “ ako komentuješ, sám si sa nám prezradil. Tebe by som nedal ani vízum vyjsť na ulicu s tým IQ. Ale IHOR ti to potom v júli už vysvetlí ručne-stručne….

Naša vďaka Geremu tlmočená Salvinim: Nech sa stane vzorom všetkým čo chcú pomôcť

12.08.2019

Človek predsa len cíti humanizmus v duši, najmä v kresťanskej Európe. Dlho sme boli manipulovaní a vydieraní práve poukazom na naše svedomie. Ale zmenilo sa to v nedeľu 11.augusta 2019 a svet odteraz už bude iný: MY SAMI MÁME MÁLO. To je prvý zákon, ktorý môžeme v sebe schváliť bez toho, že by sme sa previnili vlastnému svedomiu. Nemyslím len nás Slovákov, myslím [...]

Feťáci chcú do vlády, mafiáni sú už v nej, úžerníci zakladajú strany. ..

08.08.2019

Bože čo sa to deje na tom mojom milom rodnom Slovensku? Nečudujem sa že sme všetci čo sme mali rozum ušli, emigrovali… ale tu už ide o náš pocit domoviny…alebo ho už nemáme? Pred tridsiatimi rokmi sme nadávali na komunistov…nuž, mali svoju ideológiu a boli medzi nimi kariéristi, alebo hlboko veriaci v komunizmus…. Ale toto tu? Čo to tu je? Srbi museli [...]

Len rezignovaný povzdych: A mňa prečo nevezmú? !! !

21.07.2019

Demagógia masmédií hlavného prúdu a pravicových politikov: Stotisíc miest je voľných, Srbom plat 500 eur stačí EKONOMIKA „V priemyselne rozvinutých častiach Slovenska čoraz viac podnikov nevie pokryť rastúce zákazky bez pracovníkov zo Srbska a z Ukrajiny.“ NIE JE TO PRAVDA! PODNIKY BY RADY ZAMESTNALI A NAŠINCI BY RADI PRACOVALI: Ale nemajú ako o sebe vedieť. [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 189525x
Priemerná čítanosť článkov: 2829x

Autor blogu

Kategórie