Založ si blog

Dobré bude pridať k prac. miestu i plat v hrubom, pán minister!

Vraj bude zoznam nedostatkových pracovných profesií, ktoré ideme obsadiť zahraničnou pracovnou silou. Fájn!!!! Ešte k tomu pridajte pán minister i plat, ktorý sa ponúka – aby bolo jasné, o ako veľké vykorisťovanie pracovnej sily na Slovensku sa jedná: Pretože nie je pravda, že ľudia nechcú pracovať, alebo že nemajú kvalifikáciu, ale tú prácu za také mzdy ROBIŤ NIKDY NEBUDÚ!!!! A doviezť sem „štrajkokazov“, to si ozaj môže dovoliť už iba vláda sociálnej demokracie v 21.storočí, ktorá stratila svoj ľavicový a vôbec pôvodom robotnícky charakter:

čítajte z aktuality.sk ( z webu NaPalete)

„Ministerstvo práce plánuje vypracovať zoznam nedostatkových pracovných profesií. Rezort tak chce pomôcť zamestnávateľom riešiť problémy s vhodnou pracovnou silou. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol minister práce Ján Richter. Na tomto zozname ministerstvo pracuje spolu so samotnými zamestnávateľmi.

„Presne budú zadefinované profesie, ktoré nie sme my z domácej pracovnej sily, alebo z evidovaných nezamestnaných schopní zabezpečiť na Slovensku,“ priblížil Richter s tým, že v rámci tohto balíka opatrení sa má aj skrátiť administratívny proces, ktorý súvisí so zabezpečením zahraničnej pracovnej sily.

„Obmedzujeme pre firmy na 30 percent možnosti zamestnať cudzincov z tzv. tretích krajín ako kmeňových zamestnancov. Tieto výhody z hľadiska urýchleného konania sa majú dotýkať všetkých úradov práce, alebo území, kde je nezamestnanosť pod 5 percent,“ doplnil Richter.

Do tohto zoznamu by sa mohli dostať profesie z rôznych odvetví, akými sú napríklad automobilový, strojársky či elektrotechnický. „Myslím, že zámočník, sústružník, frézar, obrábač kovov, operátori, toto sú nedostatkové profesie,“ priblížil Richter.

Zároveň informoval, že 15. februára tohto roka by sa mala uskutočniť konferencia, na ktorej sa bude hovoriť o zosúladení potrieb trhu práce so vzdelávaním. „Ideme vydávať prognózy na päť rokov, z ktorých by mali vychádzať hlavne stredné školy, aby absolventi nekončili na úradoch práce,“ avizoval minister práce.“

Konštruktívny návrh: namiesto zoznamov a zvážania zahraničných pracovníkov na Slovensko prikážte zo zákona zvýšiť ponúkaný plat firmám o 100% a zafinancujte rekvalifikáciu  našich ľudí na tie profesie pre našincov – a problém je vyriešený…..sám sa prvý hlásim do tejto rekvalifikácie!

Naša vďaka Geremu tlmočená Salvinim: Nech sa stane vzorom všetkým čo chcú pomôcť

12.08.2019

Človek predsa len cíti humanizmus v duši, najmä v kresťanskej Európe. Dlho sme boli manipulovaní a vydieraní práve poukazom na naše svedomie. Ale zmenilo sa to v nedeľu 11.augusta 2019 a svet odteraz už bude iný: MY SAMI MÁME MÁLO. To je prvý zákon, ktorý môžeme v sebe schváliť bez toho, že by sme sa previnili vlastnému svedomiu. Nemyslím len nás Slovákov, myslím [...]

Feťáci chcú do vlády, mafiáni sú už v nej, úžerníci zakladajú strany. ..

08.08.2019

Bože čo sa to deje na tom mojom milom rodnom Slovensku? Nečudujem sa že sme všetci čo sme mali rozum ušli, emigrovali… ale tu už ide o náš pocit domoviny…alebo ho už nemáme? Pred tridsiatimi rokmi sme nadávali na komunistov…nuž, mali svoju ideológiu a boli medzi nimi kariéristi, alebo hlboko veriaci v komunizmus…. Ale toto tu? Čo to tu je? Srbi museli [...]

Len rezignovaný povzdych: A mňa prečo nevezmú? !! !

21.07.2019

Demagógia masmédií hlavného prúdu a pravicových politikov: Stotisíc miest je voľných, Srbom plat 500 eur stačí EKONOMIKA „V priemyselne rozvinutých častiach Slovenska čoraz viac podnikov nevie pokryť rastúce zákazky bez pracovníkov zo Srbska a z Ukrajiny.“ NIE JE TO PRAVDA! PODNIKY BY RADY ZAMESTNALI A NAŠINCI BY RADI PRACOVALI: Ale nemajú ako o sebe vedieť. [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 189486x
Priemerná čítanosť článkov: 2828x

Autor blogu

Kategórie