Založ si blog

BRATISLAVA SLZÁM (ANI FARMÁRSKYM) NEUVERILA

I namočili si Farmári nohy v Dunaji po spanilej jazde, hromžili na budovy pánov Slovenska – a potom sa nespokojní rozišli: „počkajte, v jeseni prídeme ZAS!“ No – a ešte sa pridali svojimi traktormi a na námestie pozdraviť Slušné Slovensko prišli – pridali sa k protestujúcim protivládnym demonštrantom – akože si teraz myslia, že im ministerka či predseda vlády vyhovie?

Lenže Slovensko a už vôbec nie Bratislava farmárskym „slzám“ neverí. Bol tu článok, kto pracuje na poliach, ak farmári sú v Bratislave? Je tu článok či odchádzajú farmári spokojní?

Národ nie je spokojný. Vidí a nie je ľud slovenský hlúpy, že tu niečo nesedí…a píše a hovorí o tom: Vyzbierali mi ohlasy, predstavte si, priamo tu z blogov v Pravde:

* Toto sú neni farmári, ale slniečkári,priživujúci sa na dotáciách. Farmár sa stará o to,aby mal poriadnu úrodu. Tento ich postoj ukázal Slovákom ,čo sú zač. Hanba im…(donad píše)

* To niesú farmári ktorí chcú pôdu na prácu, to sú farmári ktorí chcú pôdu na poberanie dotácií. Keď spali za Dzurindu za Čanogurského keď sa pôda dávala do užívania a vlastníkom a teraz sa zobudili a poďme robiť škandál nebudeme predsa horší ako učitelia,zdravotníci a slušní ľudia na Slovensku. (Dakire píše)

* Nemusia pracovať, stačia im na prežitie „len“ dotácie. Práve dotácií chcú ešte viac. Ak nepracujú, je to iba ich vec, ale čo tie náklady na cestu tou poľnohospodárskou technikou až z Prešova? Alebo prišli na tzv. „zelenú naftu“, na ktorú sa im skladáme všetci?(Mraz píše)

*“Memorandisti“ si nepozvaním „kohosi“ postavili proti sebe minimálne 11% voličov. Básnili aj o pôde – vraj ani meter cudzincom, ale Slovákom ho treba. Akosi pozabudli na súkromné vlastníctvo. Ak niekto vlastní zopár desiatok hektárov a má záujem ich predať, tak ich predá zvyčajne tomu kto mu zaplatí najviac… Je to predsa základný princíp trhového mechanizmu.Viete si predstaviť, že by Nemci, Holanďania, Belgičania …prikázali, že jazdené autá v autobazároch si môžu kúpiť iba Nemci, Holanďania, Belgičania…? Tak na Slovensku by nejazdila 1/4 áut. Koľkí vlastníci pôdy podľa katastra poprenajímali zmluvne pôdu na 10-15 rokov a zrazu, po 3-4 ju chcú len tak naspäť? To odškodnia toho nájomcu za nakúpenú techniku a vybudovanie zázemie prepočítané na dobu nájmu?Predaj slovenských výrobkov v reťazcoch? To ako chcú nadiktovať súkromnému predajcovi, že musí od nich čosi kupovať? Ak by vyzvali, že nekupovať cudzie, to by bolo už „iné kafé“.Ktoré finančné inštitúcie sú Slovenské? Je ich „0“. (Seat píše)

*Nemyslím si, že väčšina diskutérov nevidí, že farmári majú problémy a že za tými problémami sú aj chyby súčasnej i minulých vlád, ale vidí aj to, že ako sa týchto problémov chopili a na čelo protestu farmárov sa postavili ľudia, ktorí s farmárstvom nemajú nič spoločného a zneužívajú ho iba na svoju predčasnú volebnú kampaň pred komunálnými voľbami v Michalovciach združení v Občianskej iniciatíve Zemplín a zároveň toto združenie je skrytou predvolebnou kampaňou koalície strán OĽANO-NOVA-SAS-SME RODINA-ŠANCA. Niektorí z týchto ľudí sú asistentmi poslancov OĽANO teda je tam priame prepojenie na túto politickú stran (MeinGeist píše)

*… neviem prečo sa vládni predstavitelia bavia z Magdoškom. Ako môže hovoriť za farmárov? On nie je žiadny farmár, je to obyčajný manažér predaja kozmetiky a súčasne profesionálny organizátor občianských protestov od začiatku protestov za odstúpenie vlády a vyhlásenie predčasných volieb. Včera to bol Kuciak, dnes sú to farmári a zajtra zneužijú niekoho iného na svoje privátne politické ciele. Občianske združenie nikoho nezastupuje okrem samých seba v počte sedem členov. Vyplýva to z chabých informácii o tomto združení na ich portále http://oizemplina.sk/kto-sme/ OZ Občianska iniciatíva Zemplína  (MeinGeist píše)

* Súhlasím, toto nie je protest skutočných farmárov…

Je zaujímavé sledovať, ako sa opozícia snaží zneužívať vo svoj prospech rôzne skupiny obyvateľstva, písala som to v debate, zdravotné sestry, či učitelia, teraz farmári, dokonca cirkvi, som zvedavá, kto to bude okrem študentov nabudúce.. .(Devana píše)

*Na Slovensku je vyše 23 tisíc agrofariem, týchto pár politických aktivistov s poľnohospodárstvom nemá nič spoločne iba zneužívajú individálne prípady nespokojnosti michalovských farmárov na svoje politické ciele. (MeinGeist píše)

Tých pár nespokojných by som nenazvala farmármi, ale skôr agropodnikateľmi…(Devana píše)

Pre tých s dlhším vedením. …Typický príklad. Dedo má 5 potomkov každý z nich zdedí pätinu pôdy. Oni majú po päť detí , každé z nich zdedí pätinu z tej pätiny. Videli ste mudrlanti papiere z katastra … hrôza ako je pôda rozkuskovana. V tomto chaose väčšina malých majiteľov pôdy na ňu kašle a pomaly sa jej zmocnuju aj špekulanti. Som presvedčený, že aj medzi traktorista mi v BA boli takí. (ovi5 píše)

Prehyrili noc v alkoholovom objati, otravovali vodicov na polovici Slovenska, pokricali spolu s detiskami osprostenymi na namesti. Spokojni. :-)) (Herodes-123 píše)

(tigrovitý Pupúúúško hlavne napádal diskutérov, nepridal nič zaujímavého…)

Nuž, čo dodať:

Farmári, NEPRESVEDČILI ste Bratislavu. Dodajte zeleninu a ovocie, prídite na plne naložených vozoch na námestie a predávajte svoje produkty, urobte TRHY a konkurujte nadnárodným predajniam, potom vám uveríme…

Naša vďaka Geremu tlmočená Salvinim: Nech sa stane vzorom všetkým čo chcú pomôcť

12.08.2019

Človek predsa len cíti humanizmus v duši, najmä v kresťanskej Európe. Dlho sme boli manipulovaní a vydieraní práve poukazom na naše svedomie. Ale zmenilo sa to v nedeľu 11.augusta 2019 a svet odteraz už bude iný: MY SAMI MÁME MÁLO. To je prvý zákon, ktorý môžeme v sebe schváliť bez toho, že by sme sa previnili vlastnému svedomiu. Nemyslím len nás Slovákov, myslím [...]

Feťáci chcú do vlády, mafiáni sú už v nej, úžerníci zakladajú strany. ..

08.08.2019

Bože čo sa to deje na tom mojom milom rodnom Slovensku? Nečudujem sa že sme všetci čo sme mali rozum ušli, emigrovali… ale tu už ide o náš pocit domoviny…alebo ho už nemáme? Pred tridsiatimi rokmi sme nadávali na komunistov…nuž, mali svoju ideológiu a boli medzi nimi kariéristi, alebo hlboko veriaci v komunizmus…. Ale toto tu? Čo to tu je? Srbi museli [...]

Len rezignovaný povzdych: A mňa prečo nevezmú? !! !

21.07.2019

Demagógia masmédií hlavného prúdu a pravicových politikov: Stotisíc miest je voľných, Srbom plat 500 eur stačí EKONOMIKA „V priemyselne rozvinutých častiach Slovenska čoraz viac podnikov nevie pokryť rastúce zákazky bez pracovníkov zo Srbska a z Ukrajiny.“ NIE JE TO PRAVDA! PODNIKY BY RADY ZAMESTNALI A NAŠINCI BY RADI PRACOVALI: Ale nemajú ako o sebe vedieť. [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 189529x
Priemerná čítanosť článkov: 2829x

Autor blogu

Kategórie