Založ si blog

Peter? Petra? Petro? ktorá/ktorý/ktoré že si Ty?

Takmer národný sviatok – 29.júna, sa môže o rok stať nočnou morou: Znova bude Petra a Pavla  a už je i Petry. Bude aj „onô“, čiže PETRO? Lebo už sa to priblížilo k našim hraniciam.V Rakúsku už podľa správy i tu v Pravde „rakúsky ústavný súd potvrdil, že z dohovoru vyplýva i „právo na individuálnu pohlavnú identitu“. Štátne orgány tak nemôžu určovať niektoré z pohlaví osobám, ktoré sa s tým nestotožňujú. Uvedený zákon určuje povinnosť uvádzať v registri matričných údajov pohlavie, neprikazuje však, že musí byť len výhradne mužské alebo ženské. Súd ponechal otvorenú otázku, čo zapísať do príslušného poľa v prípade intersexuálnej osoby. Ako možnosti uviedol výrazy „rôzne“, „inter“ či „otvorené“.

Ústavný súd sa zaoberal touto problematikou na podnet osoby zo spolkovej krajiny Horné Rakúsko, ktorej neumožnili zmeniť si v registri údaj týkajúci sa pohlavia na „inter“ alebo podobne.

Otázkou uvádzania tzv. tretieho pohlavia v dokladoch sa zaoberal vlani aj ústavný súd v Nemecku, ktorý nariadil zmenu príslušnej legislatívy v prospech intersexuálnych ľu­dí“.

Lenže, ako má taký chlap vedieť, s kým sa stýka? Vonkajšie pohlavné znaky podliehajú už módnym vplyvom: Končita z Rakúska má fúzy, ale je  to baba či chlap? A ako to bude s oným, čo bude ONO: Petro? Siahnuť mu na druhotné pohlavné znaky tam dolu nemožno. Neviem, či poriadny chlap bude mať chuť overovať si na notárstve, či bude randiť s Petrou či s – no pomôžte, jazykovedci, s Onom – s tým, kto bude Petro….

Tu už končí každá sranda….“Pane, Vy jste vdova?“ spomínate na čs. veselohru. A onedlho: Pani, vy ste ONO? A dnes máte náladu byť „ním, „, „ňou“, alebo „onom“.Vlastne, po slovensky máme taký výraz :“Oné“ Alebo „Onô“.

Budú ešte vôbec povolené tance? Tanečné súťaže? Lebo ak tancujú DVAJA, nie je to diskriminácia? Kto bude tancovať s tým tretím? S Onôm?

Nemali by sme sa už spamätať? Veď sme ešte nedoriešili chudobu, ešte stále máme deti z rozvrátených rodín, ešte stále máme opustené deti – a Európa s Bruselom už rieši legislatívu pre „rovnoprávnosť „oných“…

(U toho výrazu TRANS sme aspoň vedeli, že dáma či pán si želajú zmeniť pohlavie, ale tu? )

Naša vďaka Geremu tlmočená Salvinim: Nech sa stane vzorom všetkým čo chcú pomôcť

12.08.2019

Človek predsa len cíti humanizmus v duši, najmä v kresťanskej Európe. Dlho sme boli manipulovaní a vydieraní práve poukazom na naše svedomie. Ale zmenilo sa to v nedeľu 11.augusta 2019 a svet odteraz už bude iný: MY SAMI MÁME MÁLO. To je prvý zákon, ktorý môžeme v sebe schváliť bez toho, že by sme sa previnili vlastnému svedomiu. Nemyslím len nás Slovákov, myslím [...]

Feťáci chcú do vlády, mafiáni sú už v nej, úžerníci zakladajú strany. ..

08.08.2019

Bože čo sa to deje na tom mojom milom rodnom Slovensku? Nečudujem sa že sme všetci čo sme mali rozum ušli, emigrovali… ale tu už ide o náš pocit domoviny…alebo ho už nemáme? Pred tridsiatimi rokmi sme nadávali na komunistov…nuž, mali svoju ideológiu a boli medzi nimi kariéristi, alebo hlboko veriaci v komunizmus…. Ale toto tu? Čo to tu je? Srbi museli [...]

Len rezignovaný povzdych: A mňa prečo nevezmú? !! !

21.07.2019

Demagógia masmédií hlavného prúdu a pravicových politikov: Stotisíc miest je voľných, Srbom plat 500 eur stačí EKONOMIKA „V priemyselne rozvinutých častiach Slovenska čoraz viac podnikov nevie pokryť rastúce zákazky bez pracovníkov zo Srbska a z Ukrajiny.“ NIE JE TO PRAVDA! PODNIKY BY RADY ZAMESTNALI A NAŠINCI BY RADI PRACOVALI: Ale nemajú ako o sebe vedieť. [...]

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 189875x
Priemerná čítanosť článkov: 2834x

Autor blogu

Kategórie