Založ si blog

Len ste sa rehlili „Ani zrnu nazmar“ za socializmu, teraz sa rozčulujete na jablkách?

Veta „S úrodou to u nás vyzerá katastrofálne, máme neskutočné množstvo jabĺk, ktoré, žiaľ, nevieme predať.“ Škandál: lebo tisíce slovenských detí a desaťtisíce starých ľudí by si tie vitamíny, pekníny a tú stravu z jabĺk zaslúžili. Kapitalizmus vám nedovolí pozbierať a rozdať ich?

Vraj „Úroda jabĺk na dolnom Zemplíne je tento rok bohatá, výkupné ceny sú však také nízke, že sa pestovateľom ani neoplatí ich zbierať.“ Citujem druhú vetu tu z Pravdy. A tak je to i s tým našským Kapitalizmom! Čo sa neoplatí, treba nechať zhniť. Čo je nákladné, napríklad ľudia, starci, dôchodcovia, nechať zhynúť. Čo sa nevyplatí podnikavcom –ako  nákup pracovnej sily – nechať vyhladovať…taký je náš demokratický systém založený na kapitalizme a neviditeľnej ruke trhu.

A vy ste sa tak rehlili na socialistickom „ani zrne nazmar“…kúpite dnes ešte kapitalizmus ako ekonomický a morálny supertovar?

ps pre diskutérov:

Dôchodcovia by radi: ale je to všetko súkromný majetok a nikto im nedovolí prísť si zadarmo nazbierať: alebo už máte v rukách správu, ktorý súkromník ich pustí?

Nadprodukcia nie je iba v jablkách, máte pravdu – solidna cena auta zo štyroch automobiliek v „podnikovej predajni“ by vyšla na tritisíc Eur i s DPH, ale ktorý akcionár automobiliek by to dovolil?

Píšte múdro prosím….

 

Naša vďaka Geremu tlmočená Salvinim: Nech sa stane vzorom všetkým čo chcú pomôcť

12.08.2019

Človek predsa len cíti humanizmus v duši, najmä v kresťanskej Európe. Dlho sme boli manipulovaní a vydieraní práve poukazom na naše svedomie. Ale zmenilo sa to v nedeľu 11.augusta 2019 a svet odteraz už bude iný: MY SAMI MÁME MÁLO. To je prvý zákon, ktorý môžeme v sebe schváliť bez toho, že by sme sa previnili vlastnému svedomiu. Nemyslím len nás Slovákov, myslím [...]

Feťáci chcú do vlády, mafiáni sú už v nej, úžerníci zakladajú strany. ..

08.08.2019

Bože čo sa to deje na tom mojom milom rodnom Slovensku? Nečudujem sa že sme všetci čo sme mali rozum ušli, emigrovali… ale tu už ide o náš pocit domoviny…alebo ho už nemáme? Pred tridsiatimi rokmi sme nadávali na komunistov…nuž, mali svoju ideológiu a boli medzi nimi kariéristi, alebo hlboko veriaci v komunizmus…. Ale toto tu? Čo to tu je? Srbi museli [...]

Len rezignovaný povzdych: A mňa prečo nevezmú? !! !

21.07.2019

Demagógia masmédií hlavného prúdu a pravicových politikov: Stotisíc miest je voľných, Srbom plat 500 eur stačí EKONOMIKA „V priemyselne rozvinutých častiach Slovenska čoraz viac podnikov nevie pokryť rastúce zákazky bez pracovníkov zo Srbska a z Ukrajiny.“ NIE JE TO PRAVDA! PODNIKY BY RADY ZAMESTNALI A NAŠINCI BY RADI PRACOVALI: Ale nemajú ako o sebe vedieť. [...]

pellegrini korčok, tv markíza, debata

Posledný prieskum SANEP pred prezidentskými voľbami: Najskôr tesné, potom jasné

19.03.2024 12:30

Hlavnými favoritmi slovenských prezidentských volieb zostávajú Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Ako ďaleko je od nich Štefan Harabin?

Bratislava protivládny protest rtvs

Pod hromadnú pripomienku liberálov k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11 000 ľudí

19.03.2024 12:14

Návrh zákona nerozdeľuje súčasnú RTVS, mení však kreovanie orgánov telerozhlasu.

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 188642x
Priemerná čítanosť článkov: 2816x

Autor blogu

Kategórie